Daniella´s trädgård | Mer än ”bara” en pool

Det är så många som önskat att jag ska visa något från vårt poolbygge. Det blir lite bilder därifrån men först vill jag visa en ”Sneek peak” från mitt terrassjobb jag gjort för senaste utgåvan av Femina Magasin som kommer ut i butik i dagarna. Missa inte det!!!

Annons

Terrass_sneak peek_bloggenFoto | Daniella Witte


Och det är precis den terrassen som nu får ett tillbygge som heter duga. Tanken var att det ”bara” skulle bli en pool som vi skulle kunna plaska i under sommarmånaderna men som vanligt när jag och min kära slår huvudena ihop lyckas alltid skaparandan ta över.

Hela vintern har vi planerat och ritat och nu gör vi verklighet av drömmen som faktiskt kommit en bra bit på vägen…..

Daniellas trädgård - Poolbygge

En vy på bygget från fönstret på ovanvåningen. Poolen är täckt med en presenning för att hålla sig torr. Mycket mur blir det och det för att skapa rumslighet och lä. Ni vet här blåser rätt mycket. Mycket grönt kommer dock mjuka upp de vit-putsade ytorna.

Daniellas trädgård - Poolbygge_varmbadDaniellas trädgård - Poolbygge_varmbad 2

Poolområdet börjar ett par trappsteg ner från terrassen med en platta och ett nedsänkt varmbad vi gjutit i betong. I nivå med plattan och poolens kant kommer vi sedan lägga ekplank vi köpt direkt från den skånska skogsägaren.

Daniellas trädgård - Poolbygge_mosaik

Mosaiken som vi köpt på Rojon Kakel & Interiör började vi sätta i går. Det var inget lätt val men till slut föll det på den här som kommer fogas i samma färg som den mörkgröna nyansen ni ser i mosaiken. Vill få ett djup i basängen som harmonierar med naturen, så nu håller jag dubbeltumme på att det blir som jag tänkt.

Polkanten har vi gjutit på plats vilket jag tycker är mycket snyggare än att köpa en färdig vilket dessutom är svindyrt.

Daniellas trädgård - Poolbygge_poolhus Daniellas trädgård - Poolbygge_poolhus_ljus

Daniellas trädgård - Poolbygge_lounge (kopia)Foto | Daniella Witte

Det murade poolhuset  i ena hörnan av området får ett gästrum, toalett, dusch och en bastu med två fönster i hörna ut mot sädesfälten. Utanför är det en fantastisk kvällssol så där bygger vi en lounge med pergolatak.

Ja där fick ni se lite av byggstöket 😉  Mer uppdatering kommer snart igen. Om drygt en månad ska vi bada är det tänkt :))

 

Kram Daniella

 

 • Eva Franzén

  Helt fantastiskt! Ska bli roligt att se det färdiga resultatet. Det är en väldigt inspirerande blogg du har, med väldigt fina bilder. Kommer aldrig sluta följa den:-)

  • Daniella Witte

   Tack Eva! Det värmer att du gillar det jag gör:))

 • Men alltså. Hur hinner ni?! Det kommer bli helt fantastiskt fint. Ni är ett grymt team.

  • Daniella Witte

   Vi hinner inte så just nu jobbar vi dubbelt. Orken tryter mellan varven men lyfts upp av drivet i att vi snart jobbat oss fram till färdigt resultat. Dessutom har jag underbara svärföräldrar som hjälper till 🙂

 • Anna i Limhamn

  Men åååh! Så otroligt fint, jag visste väl det! Hur är det med mosaik, måste man tömma poolen på vintern? Eller hålla den lite uppvärmd? Vi bygger också pool just nu och jag skulle väldigt gärna vilja ha mosaik men trodde att det inte fungerade i Sverige. Nu när jag ser att ni har så kanske jag hinner ändra mig… Vi ska också ha en murad pool och börjar gräva i övermorgon.
  Tack för all fin inspiration!

  • Daniella Witte

   Hej Anna! Så roligt att du gillar det trots stök 😉 Jo, vi har undersökt typ alla lösningar på beklädnad. Mosaik går alldeles utmärkt om man använder sig av den där speciella poolfogen som dessvärre är dyr men som gör så att det inte spricker om vintern, med vanlig fog gör det gärna det. Att tömma poolen på vintern ska inte behövas. Lycka till!!

 • Karen von Platen

  Vilket projekt! Läser och ser att det som allt ni gör blir jättefint. Spännande! Kram Karen

 • Pella

  Sååå galet fint Daniella! Kommer bli helt perfekt!

 • Catarina

  Är så spänd på att se det färdiga resultatet. Din målande beskrivning gör att även jag längtar! Vilket team ni är!!

 • Rebecca Centrén

  Så roligt att läsa om ert poolbygge. Vi är också mitt uppe i vårt och jag tycker det är så svårt att välja färg på kaklet. Om man ska gå på ljust eller mörkt, blått eller grönt. Den mosaiken du valt var väldigt fin! Ska bli kul att se när allt är klart.

 • Pernilla

  Jag hittade ett fönster på Pinterest och det tog mig hit till din sida. Vi ska snart byta fönster och ser att de på ditt hus skulle passa utmärkt på vårt med. Vet du möjligen vilket märke de är eller är de originalfönster?


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA