Daniella´s trädgård |”Min” plantskola

Den här veckan är dags att göra sommarfint på uteplatserna här på gården. Mitt givna ställe att åka för att köpa plantor är alltid först och främst Löddeköpinge plantskola. Här råder lugnet samtidigt som inspirationen alltid flödar.

Annons

Daniella´s trädgård | Bästa plantskolan 9Daniella´s trädgård | Bästa plantskolan 2Löddeköpinge plantskola är kända för sina gedigna krukor som designas av Jonte. Dessa säljs även på välkända Zetas trädgård i Stockholm.Daniella´s trädgård | Bästa plantskolan 4Daniella´s trädgård | Bästa plantskolan 3Jag hade ingen släp med mig så det stora fikonträdet fick inte följa med den här gången.

Tror faktiskt jag ska ta mig dit i morgon igen så att ingen annan kniper det. Placeringen blir klockren på vår nya soliga plats vid poolen. Där skiner det varma strålar hela dagen + lä vilket fikonträdet älskar.Daniella´s trädgård | Bästa plantskolan 7Daniella´s trädgård | Bästa plantskolan 5Daniella´s trädgård | Bästa plantskolan 8I deras stora orangeri råder ett lugn som är svårt att finna någon annanstans. Här finner man härlig grönska och fina trädgårdsdetaljer. Vattenkärl kan man tillexempel aldrig få för många av. Vackert så man nästan tuppar av!

Och en spegel i trädgården har jag alltid velat ha. I år ska den drömmen bli verklighet.Daniella´s trädgård | Bästa plantskolan 6Foto | Daniella Witte

Mitt uppe i mitt njutande av denna sköna miljö började det ösregna men jag fick i alla fall med mig en Blodlönn som både är bedårande snygg och dessutom väldigt lättskött. Några ormbunkar blev det också. Har inte testat dem i kruka så det kan nog bli en liten utmaning. Nästa vecka får ni se vart dom hamnade.

/Daniella

 • FINASTE MATTAN blogg

  Spegel i trädgården…har aldrig sett det innan. Ja, det är kanske inte en så dum idé.. : )

  • Daniella Witte

   Den både förstorar och ger ett fint blänk till det gröna. Sen har den en förmåga att ge en känsla av mystik i trädgården. Det gillar jag!! 🙂

 • Maria

  Flyger fåglarna mot spegeln?

 • Inger

  Första gången jag var där, för länge sedan, blev jag alldeles däckad. Gick alldeles tyst och bara njöt.
  Fick en känsla av helighet på något sätt…låter skumt, jag vet.
  Älskar rofyllda platser där alla sinnen får sitt.
  Tack för allt du bjuder på, jag njuter.

 • Benington.se

  Vilka härliga miljöer!

 • terese tilly

  Till och med i en Femina-blogg undkommer jag inte ordet ”vart”.
  Vilket ogräsmedel biter på det ordet?
  I de flesta fall används det dessutom fel i
  bloggar och FB-inlägg.


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA