Daniella´s Trädgård – Plantering i ösregn

Att trotsa vädrets makter brukar fungera fint när man bestämt sig. Idag hade jag bestämt mig, men när jag stod där ute halvt nere i jordpåsen samtidigt som regnet spöade horisontellt gav jag faktiskt upp. En uppenbarelse kom till mig att en god kopp kaffe och en våffla skulle vara mysigare än det jag just då envisades med i stunden….. Dessutom brände jag mig samtidigt på en aggressiv nässla.

Annons

Daniella´s trädgård -omplantering i krukaDaniella´s trädgård -omplantering i kruka_ormbunke Daniella´s trädgård -omplantering i kruka_eva soloFoto | Daniella Witte

Lite hann jag dock med i min krukplantering dagen till ära.

I år har jag fastnat extra mycket för ormbunkar. Jag vet mycket väl att dom är en utmaning när man inte bor i en skog men har ändå blivit så begeistrad och envis i min tanke om att få till en fin oas av den vackra växten i min omgivning.

Eftersom ormbunken kräver skugga och fuktig jord är min plan är att testa mig fram. Börjar därför med att plantera i en av mina snygga själv-bevattningskrukor från Eva Solo. Även om jag nog får plantera om i en större kruka senare i sommar borde det vara optimalt till en början tänker jag. Jag kan vara rätt glömsk i vattningen även om det verkligen blivit mycket bättre rutiner med det de senaste åren.  Nåja, har min inte försökt så har man inte heller blivit en erfarenhet rikare, eller hur?! Framtiden får utvisa hur det går 🙂

Kram Daniella

 

 

  • Ninni

    Hej Daniella, jag beundrar dig att du gjorde din trädgårdsdag, dels i regnet men framför allt med tanke på er sorg, tänkte skriva hoppa över den här tisdagen. Men nässlan och regnet såg till att du istället skulle vila med en god kopp kaffe. Jag håller med dig om ormbunkar de är så vackra, från tidig vår till de går i ide. Prova med en större sten framför ormbunkarna mot den starka solen, så stenen skuggar rötterna och jordytan, placera den så att de får skugga under mitt på dagen. Du kan ju även bygga upp en liten mur kanske. Varma Tankar och Kramar från Ninni.


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA

ANNONSSAMARBETE MED BRAUN